2014. augusztus 7., csütörtök

Molinó, PVC ponyva, Reklámponyva, vagy mi is ennek az anyagnak a neve?


Molinó, PVC ponyva, Reklámponyva, vagy mi is ennek az anyagnak a neve?


Bárhogy is nevezzük, ez az egyik legkedveltebb anyag, ha kültéri reklámozásról van szó. Használata ajánlott kerítésre, homlokzatra, de akár beltéren vagy kirakatban is előfordulhat.

Milyen fajtái vannak az anyagnak?

Alapvetően két típust különböztetünk meg:
  - Laminált 
  - Öntött

Laminált típus szerkezete gyengébb könnyebben gyűrődik vagy szakad.  Ezt mi csak ritka esetekben használjuk, mikor rövid időre használná valaki nem túl erős időjárási viszonyoknak kitéve.

Öntött ponyva szerkezete erős, nehezebben gyűrődik vagy szakad. Ellenáll a szélnek és a hőmérséklet változásoknak. Több féle vastagságban elérhető. Rendszerint 400-500 gr közötti vastagságban kapható. Viszonyítás képpen érdemes tudni, hogy a kamionponyva anyaga 650-750gr-os.



Konfekcionálás?

A molinót általában visszahegesztjük és ringlizzük (fémgyűrű). Ha nincs visszahegesztve egy anyag és úgy van ringlizve akkor az könnyen szakad, ezáltal nem jó megoldás. Sok cég nem hegeszti vissza a molinót, csak kétoldalas ragasztóval hajtja vissza és ragasztja le. Ez sem jó megoldás, mert így sem biztonságos. 
Tehát a hegesztés a legjobb megoldás

Lehet bujtatóval is ellátni a molinót, így rudat helyezhetnek a molinóba, ennek segítségével akaszthatják fel a reklámponyvát.

Újabban a molinókat erősen szeles helyre kerüléskor szélcsatornázzák. Ez azt jelenti, hogy a ponyva felületére félköríveket vágunk, így a szélterhelés kisebb a molinón. Nem a legjobb megoldás, de általában működik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése